JackpotCity.com - €500 ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε κλίκ και παίξε στο JackpotCity.com και θα δείς, έχεις έρθει στο σωστό καζίνο! Κάντε κλικ εδώ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Νέα από τον κόσμο..!



Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών οι άνθρωποι που ζουν σε μεγαλουπόλεις θα φτάσουν έως το 2030 τα πέντε δισεκατομμύρια. Όλοι θα περιμέναμε να μιλάμε για πόλεις όπως η Νέα Υόρκη,το Λονδίνο και η Σαγκάη.
Θα πέφταμε όμως έξω... Στην πρώτη θέση βρίσκεται πόλη της Κίνας αλλά δεν είναι ούτε το Πεκίνο ούτε η Σανγκάη αλλά το Μπειχάι που έχει ήδη πληθυσμό 1,3 εκατομμύρια κατοίκους με πάνω από 500.000 από αυτούς να ζουν στο κέντρο της πόλης. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 ο πληθυσμός της Ινδίας θα ξεπεράσει αυτόν της Κίνας. Ο πληθυσμός της πόλης Γκαζιαμπάντ φτάνει τα 4.6 εκατομμύρια και αυξάνεται ετησίως κατά 5.2% . Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Sanaa της Υεμένης. Η αρχαία αυτή πόλη μπορεί να μη είναι το πιο ειρηνικό μέρος της γης αλλά ο πληθυσμός της φτάνει το 1.7 εκατομμύριο. Η πόλη Σουράτ της Ινδίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της. Σχεδόν 4.2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί και ο πληθυσμός της αυξάνεται κατά 5% το χρόνο. Η πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν αριθμεί 6 εκατομμύρια κατοίκους και αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 η πόλη θα χρειάζεται έξι φορές την ποσότητα του νερού που καταναλώνει σήμερα.  Την έκτη θέση κατέχει μια πόλη της Αφρικής. Η πόλη Μπαμάκο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νίγηρα και το όνομα της σημαίνει ''χωριό των κροκόδειλων''. Το Λάγος της Νιγηρίας συναγωνίζεται το Μπαμάκο σε πληθυσμό αλλά σε μέγεθος το ξεπερνά. Μέσα σε λίγα χρόνια εκτιμάται ότι θα αντικαταστήσει το Κάιρο ως η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής.

Αντίο σε όλους από τον Τιτανικό

Μια δωρέα έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα σημείωμα σε μπουκάλι με τις τελευταίες λέξεις ενός από τα θύματα της τραγωδίας του Τιτανικού. Ο 19χρονος Jeremiah Burke, έφυγε από το χωριό Glanmire στο Cork και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αμερική για να συναντήσει τις αδερφές του που είχαν μετακομίσει στη Βοστόνη. Έχασε όμως τη ζωή του στο ναυάγιο. Ενώ το πλοίο βυθιζόταν άφησε στον ωκεανό ένα σημείωμα σε ένα μπουκάλι. ''Αντίο σε όλους από τον Τιτανικό, Burke of Glanmire,Cork.'' Το μπουκάλι ξεβράστηκε σε μια ακτή πολύ κοντά στο σπίτι του. Η μητέρα του δεν το είδε ποτέ αφού πέθανε λίγους μήνες μετά το χαμό του γιού της. Το μπουκάλι κρατήθηκε ως οικογενειακό κειμήλιο για έναν αιώνα και σήμερα μια από τις ανιψιές του αποφάσισε να το δωρίσει στο κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου καταγωγής του θύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: