JackpotCity.com - €500 ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε κλίκ και παίξε στο JackpotCity.com και θα δείς, έχεις έρθει στο σωστό καζίνο! Κάντε κλικ εδώ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Pilobolus...!



  Οι Pilobolus είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ομάδα χορού, που διανύει ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής της. Μοντέρνος χορός που ζωγραφίζει με το ανθρώπινο σώμα εικόνες της φαντασίας. Κορμιά από λάστιχο που πλέκονται στα
πιο αναπάντεχα σχήματα, μια διαρκής μάχη με τη βαρύτητα και τα όρια του ανθρώπινου σώματος, σε χορογραφίες υψηλής αισθητικής και παγκόσμια αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας. 
  Η ομάδα δημιουργήθηκε στο Κολέγιο του Dartmouth των ΗΠΑ το 1971. Αντλώντας έμπνευση από πολλές διαφορετικές παραδόσεις και ένα απίστευτο απόθεμα φαντασίας και χιούμορ, η ομάδα κέρδισε αμέσως το κοινό. Εντυπωσιακή και διόλου τυχαία είναι η επιλογή του ονόματός της. Πήρε το όνομά της από τον Pilobolus Crystallinus, ένα μικροσκοπικό, νευρώδη μύκητα που αγαπά τον ήλιο και αναπτύσσεται σε περιοχές με βλάστηση. Ο ασεξουαλικός τρόπος αναπαραγωγής του είναι μοναδικός στη φύση. 
  Οι Pilobolus συνεργάζονται επίσης με άλλους οργανισμούς, όπως το Εθνικό Θέατρο Κωφών, τη Χορωδία Monteverdi του John Eliot Gardiner, το English Baroque Soloists και το Κουαρτέτο Εγχόρδων St. Lawrence.
  Πρόσφατα οι  Pilobolus κατέκτησαν άλλο ένα σκαλοπάτι στο δρόμο της καλλιτεχνικής καταξίωσης, με τη συγκλονιστική τους εμφάνιση στη φετινή, 79η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ. Οι έξι μαγικές χορογραφίες σκιών που παρουσίασαν πίσω από τις κουρτίνες του Kodak Theatre στο Hollywood καθήλωσαν το κοινό.
  Σας παραθέτουμε video από αυτή τους την εμφάνιση για να τους θαυμάσετε και σεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια: