JackpotCity.com - €500 ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε κλίκ και παίξε στο JackpotCity.com και θα δείς, έχεις έρθει στο σωστό καζίνο! Κάντε κλικ εδώ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

The ART of Comics


ΚΟΜΙΚ
Διοργανωτής
i DESIGN STUDIO
Έναρξη: 16/11/2011
Πόλη: ΑΘΗΝΑ
Tόπος: Σεβαστουπόλεως 73, Αμπελόκηποι
Απογευματινό τμήμα
18:00 - 20:00
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:210/7759684, 211/2217307
Εισηγητής: Νεκτάριος Σταματόπουλος, κομίστας - εικονογράφος  
Σκοπός:
Στόχος του εργαστηρίου είναι η πρώτη γνωριμία με την ένατη τέχνη και τις δυνατότητές της και η δημιουργία μιας απλής ιστορίας από τους συμμετέχοντες.
Περιγραφή:
Στο εργαστήρι αυτό μαθαίνουμε πώς να αφηγηθούμε οπτικά μια ιστορία μέσω της ένατης τέχνης . Μια τέχνη αγαπημένη αλλά και παρεξηγημένη, όμως τόσο επικοινωνιακή και άμεση όσο και τα πρώτα ανθρώπινα δημιουργήματα στα σπήλαια της νότιας Γαλλίας.
Σκέψεις, συναισθήματα, φαντασία και κάθε είδους παράλληλες πραγματικότητες που εμφανίζονται μπροστά μας τόσο απλά, με μια κόλλα χαρτί και ένα μολύβι. Βέβαια κάθε είδους τεχνική εικονογράφησης και ζωγραφικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κομίστες αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ιστορία.
Οι εικόνες των κόμικ μας μαθαίνουν να διαβάζουμε πέρα από τις λέξεις των κειμένων.
Θέματα που θα μας απασχολήσουν σε αυτό το εργαστήρι είναι:
• Σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του κόμικ
• Τεχνικές σχεδιασμού και εικονογράφησης
• Δημιουργία χαρακτήρων και σκηνικού
• Σενάριο κόμικ
• Comic page lay out
• Μέθοδοι παρουσίασης και προβολής
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 μήνες (12 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα) 
Τιμή: 290€

Αγιογραφία
Διοργανωτής
ΚΥΚΛΟΙ – Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης
Έναρξη: 17/11/2011
Πόλη:
ΑΘΗΝΑ
Tόπος:
Δημοφώντος 11 και Ηρακλειδών 43, Μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2110137698
Εισηγητής: Αννα Κουζίγιαννη  
Περιγραφή:
Βυζαντινή Αγιογραφία με την παραδοσιακή μέθοδο των φορητών εικόνων σε ξύλο. Μεταφορά μορφής στην επιφάνεια, χρήση χρώματος με αυγό και ξίδι, φωτισμός προσώπου, ένδυμα, χρύσωμα 23.5 καρατίων και επίστρωση βερνικιού.
Πληροφορίες
Πρωινό τμήμα : κάθε Πέμπτη 11.00 – 14.00
Εγγραφές όλο το χρόνο
Κόστος : 90 ευρώ / μήνα (4 μαθήματα / 3 ώρες)

Κόμικς
Διοργανωτής
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 21/11/2011
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Διάρκεια: 54 ώρες
Κάθε Δευτέρα 17.00-19.00 και 17.00-20.00.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2310/492850
Εισηγητής: Κώστας Αρώνης Αρχιτέκτονας, Σκιτσογράφος και Σκηνογράφος. Ο Κώστας Αρώνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας, σκηνογράφος, σκιτσογράφος, ζωγράφος και εκπαιδευτικός. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις κόμικς και ζωγραφικής και έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Συμμετείχε με το σκηνογραφικό του έργο στις BIENALLE της Θεσσαλονίκης και της Ρώμης. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κάνει εικονογραφήσεις περιοδικών και βιβλίων και συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Έλληνες και ξένους εκδότες. Διδάσκει σε ιδιωτικές σχολές και σε εργαστήρια Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ). Εκπροσωπεί με έργα του την Ελλάδα στην πτέρυγα των Βαλκάνιων καλλιτεχνών στην Εθνική πινακοθήκη της Σόφιας, ενώ έργα του εκτίθενται στο διαδίκτυο. Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων, οι οποίες κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.    
Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο των Κόμικς απευθύνεται εξ ίσου σε ανθρώπους που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με αυτό το είδος αφήγησης, αλλά και σε επαγγελματίες σκιτσογράφους και γραφίστες, που θέλουν να καλλιεργήσουν τις σχεδιαστικές τους δεξιότητες και να διευρύνουν το πεδίο των επαγγελματικών τους εφαρμογών.  
Περιγραφή:
Τα κόμικς έχουν καταξιωθεί στην αντίληψη του κοινού ως η ένατη τέχνη. Είναι μια μορφή σύνθετης τέχνης και συντίθεται από μερικές εφαρμογές άλλων τεχνών, όπως η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία, η σκηνογραφία, κλπ. Η αφηγηματική μέθοδος των κόμικς έχει ιδιαίτερη δυναμική και αποτελεί για τον δημιουργό της ένα ισχυρότατο εκφραστικό εργαλείο. Μπορεί να αξιοποιηθεί στον τομέα της ελεύθερης έκφρασης και αγοράς, αλλά και ως είδος εικονογραφηστικής προσέγγισης μιας ιστορίας, καθώς και σαν ύφος εικονογράφησης στον τομέα της διαφήμισης.
Ο κύκλος των σεμιναρίων των κόμικς, ολοκληρώνεται σε τρεις ενότητες.
Η πρώτη ενότητα είναι μια σειρά από πέντε τρίωρες συναντήσεις. Κατά την διάρκεια της ενότητας αυτής, ασχολούμαστε με την σεναριακή γραφή.
Θα αναφερθούμε στα είδη των σεναρίων (κλασική και εναλλακτική αφήγηση, κωμωδίες, τραγωδίες, παρωδίες, διασκευές) και θα συγγράψουμε ιστορίες. Η εργασία θα γίνεται στο σπίτι και η επεξεργασίες των σεναρίων θα γίνονται στο εργαστήριο, όπου θα γίνονται και σύντομες ασκήσεις εφαρμογής και παραδειγμάτων.
Η δεύτερη ενότητα ολοκληρώνεται σε τρεις τρίωρες συναντήσεις. Κατά την διάρκεια της ενότητας αυτής, θα μάθουμε την τεχνική του γραπτού αλλά και του σχεδιαστικού ντεκουπάζ. Θα ντεκουπάρουμε τις ιστορίες μας έτσι ώστε να είναι έτοιμες για την επόμενη ενότητα.
Η τρίτη ενότητα ολοκληρώνεται σε δέκα τρίωρες συναντήσεις. Η πρώτη ώρα κάθε συνάντησης θα αφιερώνεται σε θεωρητικά ζητήματα που αφορούν τις τεχνικές και τα είδη του σχεδιασμού των κόμικς και η δύο επόμενες, θα είναι ώρες εργαστηριακές, όπου θα τίθενται μικρά θέματα, προς επεξεργασία. Την εφαρμογή όσων θεμάτων αναλύουμε στο εργαστήρι, θα κάνει ο καθένας εναλλακτικά στη δική του ιστορία, στο σπίτι του, και θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα στην αρχή κάθε επόμενης συνάντησης, όπου όποτε είναι αυτό δυνατό, θα χρησιμοποιούνται και ως αφορμές για κουβέντα και θα τίθενται σε κοινό σχολιασμό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων, θα επεξεργαστούμε 4-6 θέματα και το αποτέλεσμα, μαζί με όσες ιστορίες από τα μέλη της ομάδας προκύψουν θα είναι εκθέσιμο.
Τιμή: 400€

Δεν υπάρχουν σχόλια: