Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέτοντας τις βάσεις για την ανάδειξη ενός νέου ετήσιου θεσμού για την πόλη. Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, είναι η «15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου» και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Η έναρξη γίνεται με τη δράση «Gastronomy: 9 νέοι chef μαγειρεύουν»
στο πλαίσιο της «15ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της
Μεσογείου». Το τριήμερο από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6
Νοεμβρίου, στην Αποθήκη 13 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εννέα νέοι chef
θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στα εδέσματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες
τους (Λίβανος, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Άγιος Μαρίνος), σε
ένα μεγάλο «μαγειρικό» πάρτι. Παράλληλα, ανοιχτές συζητήσεις θα
διερευνήσουν τις πτυχές των σχέσεων «Νέοι και Γαστρονομία» και «Ταξίδι
και Γαστρονομία».
Η αυλαία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης θα πέσει το
Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την
έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που τα τελευταία
εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι. Στο ετήσιο
ραντεβού των φίλων του κρασιού, οινοποιοί και αποσταγματοποιοί από όλη την Ελλάδα και διάσημες αμπελουργικές περιοχές από όλον τον κόσμο, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.
Όλο τον Νοέμβριο θα διεξάγονται διάφορα γευστικά δρώμενα στην πόλη...
Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης όμως, συμμετέχουν και οι χώροι
εστίασης της πόλης. Έτσι, «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω» καθώς, κάθε Τρίτη του
Νοεμβρίου, θα υπάρχουν σε εστιατόρια και café, προτεινόμενα μενού με 10
€, που θα δίνουν την ευκαιρία για γευστικές δοκιμές και πρωτότυπα
γαστρονομικά δείπνα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο site της διοργάνωσης: http://foodfestival.thessaloniki.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου