JackpotCity.com - €500 ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε κλίκ και παίξε στο JackpotCity.com και θα δείς, έχεις έρθει στο σωστό καζίνο! Κάντε κλικ εδώ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

MONODROME



 Η 3η Μπιενάλε της Αθήνας 2011, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, αποτελεί ένα διπλό εγχείρημα με τη μορφή μιας διεθνούς εικαστικής έκθεσης και μιας ταινίας μεγάλου μήκους. Η Μπιενάλε της Αθήνας 2011 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2011 σε διάφορους χώρους της πόλης.


 Σε επιμέλεια του θεωρητικού τέχνης-επιμελητή Nicolas Bourriaud και της επιμελητικής τριάδας ΧΥΖ, που ίδρυσε την Μπιενάλε (Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio, Αυγουστίνος Ζενάκος), η έκθεση βασίζεται στην αναπάντεχη συνάντηση του Μικρού Πρίγκιπα με τον Walter Benjamin. Αυτή η σκόπιμα παράδοξη σύζευξη των δύο φαινομενικά αταίριαστων ηρώων λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για τη μελέτη και τον σχολιασμό της τρέχουσας κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κατάστασης, μέσω ενός αφηγήματος που θα εξετάσει την ανθρώπινη πλευρά της με τρόπο ευρύ και ποιητικό. 

  Οι επιμελητές της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας 2011 θεωρούν ότι η διερεύνηση της κατάστασης, για την οποία η Ελλάδα αποτελεί κύριο σημείο αναφοράς, μπορεί να γίνει αφορμή για μια πολιτιστική αναζήτηση, με τέτοιο τρόπο ώστε να καταδείξει ότι ίσως δεν είναι πλέον καίριο – ούτε και ηθικό, ακόμη – να συνεχίζει κανείς απλώς να φτιάχνει εκθέσεις με τον τρόπο που τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται. 

 Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ στοχεύει να προκαλέσει συζήτηση γύρω από κάτι που έχει καταστραφεί, αλλά και να προσφέρει την πιθανότητα μιας ματιάς σε κάτι νέο που ακολουθεί.

 Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 22 Οκτωβρίου. Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2011. Οι χώροι της Μπιενάλε θα είναι η Διπλάρειος Σχολή( Πλατεία Θεάτρου 3), το Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Πάρκο Ελευθερίας στις Βασ. Σοφίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: