JackpotCity.com - €500 ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε κλίκ και παίξε στο JackpotCity.com και θα δείς, έχεις έρθει στο σωστό καζίνο! Κάντε κλικ εδώ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Psycho...λογία







ΦΟΒΙΕΣ: Μέθοδοι & Τεχνικές Αντιμετώπισης
Διοργανωτής
Έναρξη: 11/10/2011
Λήξη: 01/11/2011
Πόλη: ΑΘΗΝΑ
Tόπος: Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
4 συναντήσεις
ΤΡ 18:00 - 21:00
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:210/6009800
Εισηγητής: Χάρης Καραουλάνης, Μ.Α., ECP.
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής. Εισηγητής σεμιναρίων ψυχολογίας, εκπαίδευσης προσωπικού και προσωπικής ανάπτυξης Συνεργάτης & Εκπαιδευτής του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και του British Psychological Society (BPS)  
Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους / όσες υποφέρουν λιγότερο ή περισσότερο από διάφορες φοβίες, κρίσεις άγχους, αϋπνίες και ψυχοσωματικά συμπτώματα. Σε άτομα που επιθυμούν να κατανοήσουν τις γενεσιουργές αιτίες, τους παθογόνους μηχανισμούς και τα συμπτώματα με στόχο να προστατεύσουν τον εαυτό τους και άλλους. Σε φοιτητές και επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν περισσότερο στα θέματα των φοβιών και των κρίσεων πανικού.  
Περιγραφή:
Μια από τις πιο συνηθισμένες συνέπειες της τωρινής οικονομικής κρίσης είναι η σημαντική αύξηση των συμπτωμάτων φοβίας, πανικού και κρίσεων άγχους σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος. Σαν αποτέλεσμα η κατανόηση του μηχανισμού δημιουργίας των φοβιών (κλειστοφοβίας, αγοραφοβίας, υψοφοβίας, αρρωστοφοβίας, κ.α.) και των αγχωτικών κρίσεων, καθώς και η εκμάθηση αποτελεσματικών θεραπευτικών μεθόδων και τεχνικών, αποτελούν τα καλύτερα εφόδια για προστασία από τις συνέπειες και επιτυχημένη προσαρμογή στις επιδεινούμενες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από διαφόρων ειδών μικρές ή μεγάλες φοβίες, με σημαντικότερες συνέπειες την επιβάρυνση των προσωπικών και επαγγελματικών τους σχέσεων, την αποτυχία των στόχων τους και τελικά τον περιορισμό της ίδιας τους της ζωής. Στο παρόν σεμινάριο μαθαίνουμε τους μηχανισμούς δημιουργίας των φοβικών διαταραχών και εξασκούμαστε σε μεθόδους και τεχνικές βραχυπρόθεσμης αντιμετώπισης κρίσεων πανικού, κλπ., καθώς και οριστικής εξάλειψης τους, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και άλλους, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής και των σχέσεων μας.
Τιμή: 180€ (Επιδοτούμενο μέσω ΛΑΕΚ)

  Ομάδα Εφήβων
Διοργανωτής
Κέντρο Νόησις
Έναρξη: 11/10/2011
Πόλη:
ΑΘΗΝΑ
Tόπος:
Πλατεία Κυψέλης, Πυθίας 1
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:211.4075153 / 6970.807539
Εισηγητής: Νικόλαος Φρατζής
Πτυχίο Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας ( Κατεύθυνση Ψυχολογία), Πτυχίο Ψυχολογίας, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εγκληματολογία, Εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί με παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ δουλεύει επίσης ως Ψυχοθεραπευτής και Συντονιστής ομάδων Συμβουλευτικής. Αποτελεί Συνεργάτη του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Μελετών, καθώς και μέλος της ελληνικής ομάδας των Quality4Children.  
Σε ποιους απευθύνεται: Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.  
Περιγραφή:
Η αναπτυξιακή φάση των εφήβων σε συνδυασμό με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τους καθιστά ως μία ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα, τόσο στους κινδύνους που καραδοκούν, όσο και στην ολοένα και παρατηρούμενη ανηδονία τους, στην έλλειψη νοήματος και ενδιαφέροντος για ζωή και έκφραση.
Στην ομάδα αυτή επιχειρείται να πραγματοποιηθεί κάτι που πραγματικά λείπει και έχουν ανάγκη τα παιδιά. Να ενταχθούν σε μία ομάδα που δεν θα κρίνονται , αλλά θα μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν σωστά. Να πάρουν απαντήσεις για θέματα που τους «καίνε», να καταφέρουν να εκφραστούν, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους, αλλά και επίσης να την ανακαλύψουν. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την ομάδα θα είναι οι ίδιοι οι έφηβοι. Αυτοί θα προτείνουν, αυτοί θα ρωτάνε, αυτοί θα κρίνουν και αυτοί θα διεκδικούν. Ο ρόλος του ειδικού εισηγητή έγκειται στην προσπάθεια να ενσωματώσει τους εφήβους σε μία ομάδα που θα νιώθουν καλά και ασφάλεια και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα άτομα και να ακούσουν διαφορετικές απόψεις.. Επίσης αποτελεί καθήκον του να ·βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να παίρνουν σωστές αποφάσεις, να επιλύουν προβλήματα και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους ως κίνητρο και εφαλτήριο για μία υγιή ενήλικη ζωή τους γεμάτη από στόχους και διαποτισμένη από αξίες, υψηλή αυτοεκτίμηση και λειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις.
Για την επίτευξη των σκοπών αυτών ενθαρρύνονται από πλευράς ειδικού οι διάλογοι, ενώ επίσης χρησιμοποιούνται ποικίλες βιωματικές ασκήσεις και τεχνικές.
Πληροφορίες
Ο αριθμός των εφήβων που μπορούν να συμμετάσχουν σε μία τέτοια ομάδα κυμαίνεται από 4 έως 8 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές τόσο γυμνασίου όσο και λυκείου και το κόστος είναι 15ευρώ/2 ώρες ανά άτομο. Η διάρκεια υπολογίζεται στους 4 μήνες , ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στις 17:30.

Κλινικό σεμινάριο στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση με Προβολικές Δοκιμασίες: Τ.Α.Τ. & Rorschach
Διοργανωτής
Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού & του Εφήβου
Έναρξη: 12/10/2011
Πόλη:
ΑΘΗΝΑ
Tόπος:
Φαρκαδώνος & Πιτυούντος 4, Λαμπρινή
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:210/2223134
Εισηγητής: Σ. Διαρεμέ  
Σε ποιους απευθύνεται: Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται κατόπιν ατομικής συνέντευξης.  
Σκοπός:
Το σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση κλινικών ψυχολόγων στην ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών και εφήβων με τη διεξαγωγή προβολικών δοκιμασιών. Οι εκπαιδευόμενοι θα εκπαιδευτούν στη χορήγηση, βαθμολόγηση/ανάλυση και ερμηνεία των δύο κυριότερων προβολικών δοκιμασιών T.A.T. & RORSCHACH, ενώ αναφορά θα γίνει και σε άλλες συντομότερες προβολικές αξιολογήσεις. Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών (κλινικών ή εθελοντικών) των εκπαιδευόμενων και της εκπαιδεύτριας, στο πλαίσιο ομαδικής εποπτείας.
  Περιγραφή:
Περιεχόμενο
Στο σεμινάριο περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες που αφορούν στη δεοντολογικά και κλινικά ορθή χορήγηση των προβολικών δοκιμασιών και στην έγκυρη βαθμολόγηση, ανάλυση και ερμηνεία του προβολικού υλικού, μέσα από τη σύνδεσή του με σημαντικές πληροφορίες από το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό του εξεταζόμενου, αλλά και την κλινική εικόνα του κατά την αξιολόγηση. Μέσα από την ανάλυση των αφηγήσεων των ιστοριών του εξεταζόμενου στο Τ.Α.Τ. και των απαντήσεών του στο Rorschach, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια βαθύτερη, ψυχοδυναμική (κατά κύριο λόγο) κατανόηση για τα χαρακτηριστικά που απαρτίζουν την προσωπικότητα του εξεταζόμενου, τη συμπεριφορά του, τις σχέσεις του, το συναισθηματικό του βίωμα, την αίσθηση και την εικόνα που έχει για τον εαυτό του και τους άλλους, αλλά και την ικανότητά του για αντίληψη και έλεγχο της πραγματικότητας. Η κατανόηση όλων αυτών οδηγεί στην ανάπτυξη πληρέστερων ψυχοδιαγνωστικών ή/και διαφοροδιαγνωστικών συμπερασμάτων, αλλά και κατάλληλων θεραπευτικών συστάσεων για τον εξεταζόμενο.
Όσον αφορά στη μέθοδο ανάλυσης και ερμηνείας του T.A.T. και του Rorschach, θα παρουσιαστούν τα γνωστότερα και ευρύτερα αποδεκτά συστήματα ερμηνείας του L. Bellak (για το Τ.Α.Τ.) και του J. Exner (για το Rorschach). Στην ερμηνεία του Rorschach θα παρουσιασθεί επίσης και η προσέγγιση της θεματικής και ποιοτικής ανάλυσης. Τέλος, περιλαμβάνεται εκπαίδευση στην γραπτή παρουσίαση των αποτελεσμάτων.
Κατά τους τρεις τελευταίους μήνες το σεμινάριο θα λειτουργήσει με τη μορφή της ομαδικής εποπτείας, με παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών (κλινικών ή μη) που θα φέρουν οι συμμετέχοντες και στα οποία θα έχουν χορηγηθεί το T.A.T. και το Rorschach, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η ικανότητα των συμμετεχόντων στην ερμηνεία των δύο τεστ (ξεχωριστά αλλά και συνδυαστικά).
Πληροφορίες
Διάρκεια - Έναρξη: ένα εκπαιδευτικό έτος (Οκτώβριος – Μάιος), Οκτώβριος 2011. Επιπλέον των προγραμματισμένων ωρών σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να υπολογίσουν και ώρες εξάσκησης στη χορήγηση των Προβολικών Δοκιμασιών.
Μέρες και ώρες διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση, ημέρα Τετάρτη, ώρες 15:00 – 19:00
Κόστος συμμετοχής: Το ποσό συμμετοχής καταβάλλεται από τους επιλεχθέντες σε δόσεις ως εξής: Προκαταβολή 300€ και δόσεις των 200€/μήνα από Νοέμβριο 2011 έως Απρίλιο 2012.

Ομάδα Δραματοθεραπείας
Διοργανωτής
Κέντρο Δραματοθεραπείας «Ο ΜΙΤΟΣ»
Έναρξη: 12/10/2011
Λήξη: 28/12/2011
Πόλη: ΑΘΗΝΑ
Tόπος: Κρησίλα 29, Παγκράτι
Κάθε Τετάρτη
17.30-19.30
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:210/7513474, 6947937632
Εισηγητής: Η Αντιγόνη Χριστοφόρου σπούδασε ψυχολογία και εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση. Επίσης είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών της δραματοθεραπευτικής σχολής «ΑΙΩΝ», και έχει εκπαιδευθεί στην τεχνική της προφορικής αφήγησης και στο θεατρικό παιχνίδι. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια δραματοθεραπείας και σε σεμινάρια μέσω τεχνών με Έλληνες και ξένους συντονιστές (Dr. Sue Jennings, Robert Landy, Mooli Lahad, Moreno, Joseph Ofer Katzir, Λ. Γιώτης, Ε. Ζαφειροπούλου). Έχει εργασθεί στο κέντρο απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» (Δήμου Καλλιθέας) με εφήβους τοξικομανείς και με τις οικογένειές τους. Επίσης εργάστηκε στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» με παιδιά και ενήλικες. Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια στο ΨΝΑ «Δαφνί» στο τμήμα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ. Ανήκει στους Γιατρούς του Κόσμου στο πρόγραμμα «Μείωση της Βλάβης. Οι Δρόμοι της Αθήνας», φροντίζοντας χρήστες ουσιών. Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες. Δίνει διαλέξεις σε σχολεία, συλλόγους και συντονίζει εργαστήρια δραματοθεραπείας σε όλη την Ελλάδα. Κάνει ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και διατηρεί ομάδες δραματοθεραπείας και ψυχοθεραπείας.    
Περιγραφή:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο χώρο μας θα ξεκινήσει ομάδα Δραματοθεραπείας διάρκειας 3 μηνών με στόχο την συναισθηματική έκφραση, την ανακούφιση, την χαλάρωση, την επαφή με το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού, την επίλυση προβλημάτων, την προσωπική ανάπτυξη και την θετική ματιά στη ζωή.
Για την συμμετοχή στην ομάδα δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία.
Θα προηγηθεί συνέντευξη με κάθε ενδιαφερόμενο.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα. 

Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Εργασιακή Ψυχολογία και Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
Διοργανωτής
Ακαδημία Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Έναρξη: 13/10/2011
Πόλη:
ΑΘΗΝΑ
Tόπος:
Χαροκόπου 45, Καλλιθέα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:210/8219210
Σε ποιους απευθύνεται: • Στον σπουδαστή της Επιστήμης της Ψυχικής Υγείας, αλλά και άλλων Ανθρωπιστικών Σπουδών, που ενδιαφέρεται να εξετάσει σε βάθος την προσέγγιση της Εργασιακής Ψυχολογίας.
• Στον Επαγγελματία Ψυχικής Υγείας που ενδιαφέρεται να εργαστεί ως Ψυχολόγος Εργασίας ή Σύμβουλος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
• Στον υποψήφιο νέο εργαζόμενο που επιθυμεί να εργασθεί στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και θέλει να εμβαθύνει σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού ώστε να αποτελέσει δυναμικό υποψήφιο επιλογής.
• Στον εργαζόμενο οποιουδήποτε τμήματος που επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τις δομές και τις αρχές που διέπουν την Εργασιακή Ψυχολογία και την Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων  
Σκοπός:
Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση των αρχών της Ψυχολογίας της Εργασίας, η αποτελεσματική διαπροσωπική επικοινωνία στην εργασία, η αναγνώριση και αποστιγματοποίηση των ψυχικών παθήσεων, η διαχείριση του εργασιακού στρες και φυσικά η σωστή επιλογή, ένταξη και ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας εταιρείας, η κατανόηση της σπουδαιότητας των ανθρώπων της, η ενδυνάμωση και παρακίνηση τους, και τελικά η αποτελεσματική διαχείριση ενός Τμήματος Ανθρώπινων Πόρων.
Πιστοποίηση
Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποιούνται γραπτές εξετάσεις εφ’ όλης της διδασκόμενης ύλης.Στους αποφοίτους του προγράμματος χορηγείται Δίπλωμα στην Εργασιακή Ψυχολογία και τη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων. Εντατικά αλλά και ταχύρρυθμα προγράμματα στην Εργασιακή Ψυχολογία και Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων θα πραγματοποιούνται σε τακτικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2011 – 2012.
  Περιγραφή:
Η Ακαδημία Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής ακολουθώντας τις εργασιακές εξελίξεις, δημιούργησε το εντατικό πρόγραμμα πλήρους επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Εργασιακή Ψυχολογία και τη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, συνολικής διάρκειας 100 ωρών.
To πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει εκπαίδευση σε βάθος σε μια εκτεταμένη θεματική ύλη που καλύπτει δύο επαγγελματικά διπλώματα, ύλη η οποία συνήθως καλύπτεται σε προγράμματα μεγαλύτερης διάρκειας και με πολύ υψηλότερο χρηματικό κόστος.
Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των σπουδαστών που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και να αποκτήσουν επαγγελματική πιστοποίηση στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αποτελείται από 25, τετράωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις με συχνότητα ένα απόγευμα την εβδομάδα, Πέμπτη από 6.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη θεωρητική κατάρτιση καθώς και πρακτική άσκηση. Οι μέθοδοι που ακολουθούνται περιλαμβάνουν συμμετοχική συζήτηση, roleplaying, μελέτη περιπτώσεων, ατομικές και ομαδικές ασκήσεις και Ελληνική και Διεθνή Αρθρογραφία.
Κόστος
Ιδιώτες: 850€
Φοιτητές: 750€
Σπουδαστές της Ακαδημίας: 650€


Δεν υπάρχουν σχόλια: