JackpotCity.com - €500 ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε κλίκ και παίξε στο JackpotCity.com και θα δείς, έχεις έρθει στο σωστό καζίνο! Κάντε κλικ εδώ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή στη Φύση!!!




ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗ  Ι
Διοργανωτής
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 10/10/2011
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Διάρκεια 28 ώρες
Κάθε Δευτέρα 17.00 - 19.00 ώρα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2310/492850
Εισηγητής: Σωτηρία Μαλλιαρού, Ανθοδέτρια-Ανθοπώλης  
Περιγραφή:
 Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ερασιτέχνες που θέλουν μάθουν πώς να δημιουργούν και να διακοσμούν μπουκέτα, στεφάνια, συνθέσεις με λουλούδια και υλικά από τη φύση.
Τιμή: 260€

ΕΚΤΡΟΦΗ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΛΟΓΩΝ
Διοργανωτής
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 12/10/2011
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και Κτήμα Δέδα
Διάρκεια: 28 ώρες
Κάθε Τετάρτη 17.00-19.00
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2310/492850
Εισηγητής: Απόστολος Δέδας, Εκπαιδευτής Ιππασίας  
Σε ποιους απευθύνεται: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που αγαπούν τα άλογα και θέλουν να μάθουν αποτελεσματικά για την εκτροφή και την περιποίησή τους. Τα μαθήματα συνδυάζουν θεωρία και πράξη ενώ η διδακτέα ύλη τέθηκε υπόψη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.  
Περιγραφή:
Ενδεικτικές ενότητες
• Ανατομία
• Διατροφή
• Πρόληψη και υγεία
• Χειρισμός αλόγου
• Εξοπλισμός και χρήση του
• Σταβλισμός
• Ιππασία
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τo Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Θεσσαλονίκης στο Κτήμα Δέδα.
Τιμή: 500€

ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΑ
Διοργανωτής
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 12/10/2011
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Διάρκεια: 24 ώρες
Κάθε Τετάρτη 17.00-19.00
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2310/492850
Εισηγητής: Ελένη Μπατσίλα MSc Οινολόγος και Γιάννης Γκατζώλης Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινοτεχνίας.  
Σκοπός: Το σεμινάριο αποτελεί μια εισαγωγή στην οινοπαραγωγική διαδικασία από τον τρύγο ως την εμφιάλωση και τη δημιουργία κάβας. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες παραγωγούς. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο εκπαιδευτικό οινοποιείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
  Περιγραφή:
Ενδεικτικές ενότητες
• Οινοποίηση
• Ωρίμανση σταφυλιών
• Οργανοληπτικός έλεγχος
• Διαδικασία (πορεία) λευκής οινοποίησης
• Διαδικασία (πορεία) ερυθρής οινοποίησης
• Ωρίμανση και παλαίωση οίνων
• Μετάγγιση, απογέμισμα των οίνων
• Σταθεροποίηση των οίνων-Εμφιάλωση
Τιμή: 220€

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Διοργανωτής
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 13/10/2011
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Διάρκεια 56 ώρες
Κάθε Πέμπτη 17.00-19.00 ώρα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2310/492850
Εισηγητής: Γιώργος Γκόρας Ph.D Γεωπόνος, Μελισσοκόμος  
Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γίνουν ερασιτέχνες ή ακόμη και επαγγελματίες μελισσοκόμοι. Το ωρολόγιο πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική, η οποία πραγματοποιείται στο Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να εφαρμόσουν τους μελισσοκομικούς χειρισμούς που απαιτούνται για κάθε εποχή του χρόνου.  
Περιγραφή:
Ενδεικτικές ενότητες
• Βιολογία μέλισσας
• Μελισσοκομικός εξοπλισμός
• Μεταφορές-Τροφοδοσία
• Ασθένειες Μελισσών-Αντιμετώπιση
• Μελισσοκομικοί χειρισμοί
• Προϊόντα μέλισσας
• Βασιλοτροφία
• Σμηνουργία
Τιμή: 420€

ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ
Διοργανωτής
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 17/10/2011
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Διάρκεια: 28 ώρες
Κάθε Δευτέρα 5-7
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:2310/492850
Εισηγητής: Νικόλαος Μαργαρίτης, Τεχνολογός Τροφίμων  
Περιγραφή:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν τις σωστές πρακτικές υγιεινής παρασκευής και διατήρησης τυριών από αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα και να φτιάξουν τυριά όπως φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι κα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Επιστήμης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολης.
Τιμή: 260€

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Διοργανωτής
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 18/10/2011
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Διάρκεια: 56 ώρες
Κάθε Τρίτη 17.00-19.00
Εισηγητής: Ευάγγελος Βέργος Ph.D Γεωπόνος-Ειδικός στην αναπαραγωγή ζώων    
Περιγραφή:
Το πρόγραμμα αναπτύσσεις καλές πρακτικές για την οργάνωση και διαχείριση μιας αγροτικής μονάδας φυτικής ή/και ζωικής παραγωγής.
Τιμή: 420€

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Διοργανωτής
Original Sin
Έναρξη: 11/10/2011
Λήξη: 13/10/2011
Γρεβενά, Κοζάνης
Τηλέφωνα Επικοινωνίας211/3110355
Περιγραφή:
Η Original Sin σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους μανιταροσυλλέκτες κ.ΓIΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και κ.ΦΩΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ που θα βρίσκονται μαζί μας για να μας μυήσουν στον μαγικό κόσμο των μανιταριών στα Γρεβενά που έχουν χαρακτηριστεί ως ο νομός των Μανιταριών.
Συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 2000 είδη μανιταριών και η συλλογή τους αποτελούσε και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Θα περπατήσουμε στο δάσος και θα γνωρίσουμε από κοντά τα περισσότερα είδη μανιταριών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Στο εργαστήριο τυποποίησης θα μάθουμε τις τεχνικές συντήρησης. Ενώ θα γνωρίσουμε και παραδοσιακές τοπικές συνταγές μανιταριών.
Στη συνέχεια σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης που ιδρύθηκε το 1971 θα γνωρίσουμε τη διαδικασία συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του κρόκου που με βάση το νόμο 818/1971 δίνει στον Συνεταιρισμό το αποκλειστικό δικαίωμα να συλλέγει συσκευάζει και να διακινεί τον ελληνικό κρόκο. μαθαίνοντας αρκετά πράγματα για τον κρόκο θα έχουμε την τύχη να συλλέξουμε στήμονες απο τα χωράφια του συνεταιρισμού.
Την εκδρομή - σεμινάριο μανιταρογνωσίας - κρόκου Κοζάνης θα συνοδεύσει ο βραβευμένος chef κύριος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ο οποίος θα μας μεταφέρει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του για την χρήση του κρόκου Κοζάνης στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
8:00 Αναχώρηση από Αθήνα
14:00-14:30 Άφιξη στη Λάβδα Γρεβενών/Τακτοποίηση στα δωμάτια.
15:00-15:30 Mεσημερινό γεύμα στο Pindos Palace(Aυτό το γεύμα δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος).
15:30-18:00 Ελεύθερος χρόνος
18:00-19:30 Σεμινάριο μανιταρογνωσίας απο τον κ.Γιώργο Κωνσταντινίδη-ερωτήσεις συζήτηση.
19:30-19:45 Διάλλειμα
19:45-21:30-Σεμινάριο μανιταρομαγειρικής από την κ.Δήμητρα Βέργου
21:30 Δείπνο με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
9:00-10:00 Πρωϊνό στο Pindos Palace
10:00-13:30-Eξόρμηση στο δάσος για μανιταροαναζήτηση με πρόγευμα.
14:00-Γεύμα με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)
18:00-20:00 Επίσκεψη σε πρότυπο εργαστήριο συλλογής επεξεργασίας και τυποποίησης άγριων μανιταριών και προϊόντων μανιταριών στην πόλη των Γρεβενών..
20:30 Δείπνο (Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή)
Πέμπτη 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
9:00 Πρωϊνό
10:00-11:00-Aναχώρηση για Κοζάνη
11:00-11:30 Επίσκεψη στον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης
11:30-12:00 Σεμινάριο-συζήτηση για την συντήρηση - χρήση στην κουζίνα απο τον βραβευμένο chef κύριο Γιάννη Μπαξεβάνη.
12:00-13:00 Eπίσκεψη στα χωράφια συγκομιδής κρόκου.
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 380.00 euro
(ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΑΤΟΜΩΝ)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
- Διαμονή με δυο διανυκτερεύσεις στο PINDOS PALACE
Πρωινό καθημερινά
- Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
- Σεμινάριο μανιταρογνωσίας απο τον κ.Γιώργο Κωνσταντινίδη 11/10/11
- Σεμινάριο μανιταρομαγειρικής από την κ.Δήμητρα Βέργου 11/10/11
- Δείπνο με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)
- 12/10/11 Εξόρμηση στο δάσος για μανιταροαναζήτηση με πρόγευμα
- Γεύμα με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)
- Επίσκεψη σε πρότυπο εργαστήριο συλλογής επεξεργασίας και τυποποίησης άγριων μανιταριών και προϊόντων μανιταριών στην πόλη των Γρεβενών.
- Επίσκεψη στον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης
- Επίσκεψη στα χωράφια συγκομιδής κρόκου. Αρχηγός/συνοδός της εκδρομής
- Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
- ΦΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: