JackpotCity.com - €500 ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε κλίκ και παίξε στο JackpotCity.com και θα δείς, έχεις έρθει στο σωστό καζίνο! Κάντε κλικ εδώ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Γυναικείες και Αντρικές Αναπαραστάσεις στη Λογοτεχνία



 
 Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό" του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει Συνέδριο στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2011 με θέμα: "Γυναικείες και ανδρικές αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους" (Κτήριο "Κλεόβουλος", Δημοκρατίας 1, Ρόδος).
 Η λογοτεχνία εν γένει και η παιδική λογοτεχνία ειδικότερα μέσα από τη μυθοπλασία και την αναπαράσταση δρομολογεί εικόνες της ετερότητας, μέσα από τις οποίες αρθρώνει και χτίζει όψεις της ταυτότητας. Οι αναπαραστάσεις στο εσωτερικό των κειμένων σηματοδοτούν τις επιλογές, τις απωθήσεις, τις φοβίες, τις απορρίψεις και τις εξιδανικεύσεις που προϋποθέτουν την εικόνα του έμφυλου Άλλου.
 Οι γυναικείες και ανδρικές αναπαραστάσεις ενσαρκώνονται από τα μυθοπλαστικά πρόσωπα, ανθρώπινα και ανθρωπόμορφα, τα οποία λαμβάνουν αξιοσημείωτες διαστάσεις διότι με τη στάση τους, τη δυναμική τους, το ρόλο τους και τη δράση τους  στη μυθοπλασία αποτυπώνουν τους κοινωνικούς και φαντασιακούς κώδικες τους σχετικούς με το κάθε φύλο και τις σχέσεις που οικοδομούν με το άλλο φύλο. Οι αναπαραστάσεις αγγίζουν τόσο το φύλο του/της συγγραφέως, του ήρωα/ της ηρωίδας όσο και το φύλο του αναγνώστη/ της αναγνώστριας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο site:
  





Δεν υπάρχουν σχόλια: